Quantcast
Channel: .: بناب ثارالله :.
Viewing all articles
Browse latest Browse all 156

لیست کاملی از تلفات انسانی و هزینه‌های مالی 9 سال اشغال عراق

$
0
0
نماینده کنگره می گوید آمریکا روزانه 246میلیون دلار در جنگ عراق هزینه کرد

لیست کاملی از تلفات انسانی و هزینه‌های مالی 9 سال اشغال عراق

پایگاه اطلاع رسانی سپاه عاشورا: آمارهای رسمی و غیررسمی در زمینه تلفات انسانی و خسارت های اقتصادی جنگ عراق نشان می دهد که اشغال 9 ساله این کشور هزینه‌های هنگفتی برای آمریکا داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه عاشورا به نقل از فارس، هفته نامه الکفاح العربی در مقاله ای به بررسی عقب نشینی نیروهای نظامی آمریکا از عراق پرداخته و به بررسی هزینه های حملات نظامی آمریکا در ده سال اخیر بویژه در عراق پرداخته است.

تلفات انسانی جنگ عراق

الف: تلفات آمریکاییها

این گزارش در آستانه خروج نیروهای آمریکایی از این کشور به هزینه هایی اشاره کرده است که از سوی آمریکا در طول 9سال جنگ در عراق بین سالهای 2003 تا 2011 تحمیل شده است، هزینه های این جنگ تنها شامل عملیات نظامی نمی شود، بلکه در ابعاد تلفات انسانی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و موارد دیگر قابل بررسی است.
بر اساس تازه ترین آمار که در زمینه هزینه های آمریکا در این جنگ تهیه شده است، تا روز 28 اکتبر گذشته بیش از 4 هزار و 800 نفر از نیروهای آمریکایی و ناتو در این حملات کشته شده اند که 4482 نفر از آنها آمریکایی هستند، باقی کشته شده ها از تابعیت های مختلف هستند، در این مدت همچنین 36 هزار نفر نیز زخمی شده اند که 32219 نفر از آنها از نیروهای آمریکایی اند.
به این آمار باید کشته های مزدوران، دیپلمات ها و شهروندان آمریکایی شاغل در کنار نیروهای نظامی را نیز افزود که در این صورت تعداد آنها به بیش از 10 هزار کشته و 130 هزار زخمی می رسد، اینها آماری است که روزنامه نیویورک تایمز آن را ارائه کرده است.

این ارقام را بر اساس سالهای هشت گانه می توان به این صورت تقسیم کرد، سال 2003، 580 نفر کشته؛ سال 2004، 906 نفر؛ سال 2005، 897 نفر کشته؛ سال 2006 ، 872نفر؛ سال 2007، 963 کشته؛ سال 2008، 322 کشته؛ سال 2009، 150 نفر کشته؛ سال 2010، 60 نفر کشته و در سال 2011 نیز تا 28 اکتبر 52 نفر کشته شده اند.
به عبارت دیگر می توان گفت که هزار نفر اول بین مارس 2003 تا 8 سپتامبر، هزار نفر دوم از این تاریخ تا 26 اکتبر 2005، هزار نفر سوم از این تاریخ تا 8 ژانویه 2007، هزار نفر چهارم نیز از همان تاریخ تا تاریخ 24 مارس 2008 کشته شده اند.

ب: تلفات عراقی ها

در مورد تلفات انسانی عراقی ها از این جنگ تاکنون آمار و ارقام رسمی منتشر نشده است، ارقامی نیز که وجود دارد، تنها بر اساس مطالعات و اظهار نظرهای غیر رسمی از داخل و خارج از عراق مطرح شده است، "جرج بوش" رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2005، تعداد تلفات عراقیها را بیش از 30 هزار نفر برشمرده بود، اما یک پژوهش با نام IRAQ Body Count، این تعداد را در فاصله زمانی 2003 تا 2006 بیش از 150 هزار نفر اعلام کرده است، در اکتبر سال 2006 نیز در مجله ای پزشکی به نام The Lancet تعداد تلفات عراقی ها بالغ بر 655 هزار نفر برآورد شده بود، این آمار بر اساس معدل مرگ و میر در عراق بر اساس آمارهای رسمی در سال 1982 بود که این میزان از آمارهای رسمی مرگ و میر بعد از جنگ تفریق شده و حاصل آن میزان مرگ و میر عراقی ها بر اثر جنگ بود، بر اساس این آمار معدل مرگ و میر عراقی ها از 5/5 نفر از هر هزار نفر در سال 1982 به 3/13 نفر از هر هزار نفر در سالهای 2003 تا 2006 افزایش پیدا کرد.

از سوی دیگر یک بررسی از کشور انگلیس با نام Opinion Research تعداد قربانیان عراقی در جنگ عراق را تا سال 2008 بالغ بر یک میلیون نفر برآورد کرده است، گزارش های دیگر اروپایی و آمریکایی از جمله آمار Body Count تعداد تلفات عراقی ها تا سال 2008 بالغ بر 87 هزار و 665 نفر تا 95 هزار و 687 نفر بوده است، این آمار اعلام می کند که تنها در سال 2007 میلادی 2 هزار و 65 نفر از نیروهای پلیس عراق کشته شده اند،اما این نسبت در سال 2008 به 928 نفر کاش پیدا کرده است، در سال 2009 این آمار به 225 نفر رسیده و در 2010 نیز 429 نظامی عراقی در این کشور کشته شده اند.

هزینه های مالی جنگ عراق

در مورد هزینه های مالی جنگ عراق نتایج مورد نظر را میتوان از دو طریق به دست آورد، یکی از این راهها سازمان های مدنی آمریکایی است، مورد دوم شامل بودجه های نظامی جنگی است که کنگره آن را تصویب می کند، گزارش های سازمان های آمریکایی می گوید که هزینه عملیات میدانی در عراق بالغ بر 500 میلیارد دلار بوده است، اما "جیمس مک گفرن" نماینده ماساچوست در سخنانی در کنگره در تاریخ 28 اکتبر سال 2006 اعلام کرد که آمریکا روزانه بیش از 246 میلیون دلار در جنگ عراق هزینه می کند، این یعنی اینکه این جنگ برای آمریکا 2 هزار و 847 دلار در هر ثانیه هزینه برمی دارد. این سناتور آمریکایی در این سخنرانی، مشروح هزینه های آمریکا در این جنگ را به صورت زیر مطرح کرد: 3/77 میلیارد دلار در سال 2004؛ 3/87 میلیارد دلار در سال 2005 و 4/100 میلیارد دلار در سال 2006. در آن تاریخ این سناتور تاکید کرد که تصمیم به عقب نشینی فوری از عراق 371 میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت، این در حالی است که هزینه این عقب نشینی در سال 2010 بالغ بر یک تریلیون دلار ( هزار میلیارد دلار) برآورد شده است.

در همان زمان پژوهشی از سوی لیندا بیلمز و جوزف اوجین استیولتز ( برنده جایزه نوبل اقتصاد) تهیه شد، این دو از دانشگاه های هاروارد و کلمبیا بودند، آنها در این پژوهش هزینه های این جنگ را 2 هزار و 267 میلیارد دلار بر آورد کردند، البته هزینه های این جنگ بر اساس ارزیابی های رسمی به صورت زیر است:

- هزینه های جاری: 336 میلیارد دلار
- هزینه های عملیاتی: 386 میلیارد دلار
- خسارت ها و حقوق ها بازنشستگی: 127 میلیارد دلار
- خسارت های حمل و نقل و تضمین های دیگر: 160 میلیارد دلار
- کاهش تولید ناشی از تلفات و معلولیت ها و استعلاجی ها: 355 میلیارد دلار
- فاکتور سوخت نیروهای رزمی و عملیات باربری: 300 میلیارد دلار
- عامل کندی اقتصاد داخلی کشور: 150 میلیارد دلار
- عامل کاهش پروژه های تولیدی در اثر هزینه بردار بودن جنگ: 450 میلیارد دلار

این هزینه ها در کتابی با عنوان " هزینه های واقعی جنگ، 3 تریلیون دلار" برآورد شده است که روزنامه لوفیگارو فرانسه در شماره خود در تاریخ 10/4/ 2008 خلاصه ای از این کتاب را منتشر کرده است، بر اساس این کتاب رقم استفاه شده در عراق بیشتر از جنگ ویتنام و دو برابر هزینه های آمریکا در جنگ کره بوده است.

هر آمریکایی از زمان تولد 30 هزار دلار بدهی دارد

حجم بدهی های عمومی آمریکا هم اکنون بیش از 9/13 تریلیون دلار است، این یعنی اینکه هر آمریکایی از مرد گرفته تا زن و کودک شیرخوار بالغ بر 30 هزار دلار بدهی دارد.

در ارزیابی های دفتر بودجه کنگره آمریکا آمده است که هزینه های جنگ های عراق و افغانستان تا پایان سال جاری بالغ بر 4/2 تریلیون دلار خواهد بود، از سوی دیگر معدل بدهی های آمریکا نسبت به تولید داخلی این کشور از 35 درصد در سال 1975 به بیش از 65 درصد در دوره کنونی رسیده است. از لحاظ معیارهای تاریخی نیز آمریکا تنها در دوره جنگ دوم جهانی این بدهی را به خود دیده و میزان بدهی این کشور به 120 درصد از تولید داخلی این کشور رسیده است.

دیوید ویس اقتصاددان ارشد موسسه "استاندارد اند بوزر" در این زمینه می گوید: این مشکل روند رو به رشد خواهد داشت، ما پیش بینی می کنیم که در صورت ادامه دار بودن هزینه های آمریکا به این صورت تا آغاز سال 2050 میزان بدهی های ملی آمریکا به 350 درصد متوسط تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد رسید.

بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی آمریکا در میان بدهی های آمریکا نیز ژاپن با 586 میلیارد دلار طلبکارترین کشور از آمریکاست و چین با 400 میلیارد دلار، انگلیس با 244 میلیارد دلار ، عربستان و کشورهای صادر کننده نفت با 123 میلیارد دلار در رده های بعدی قرار دارند.

از سوی دیگر گزارش هزینه های جنگ ها که مرکز مطالعات واتسون وابسته به دانشگاه براون تهیه کرده نشان می دهد که میزان هزینه های آمریکا برای جنگ ها دست کم به 73 تریلیون دلار می رسد، این در حالی است که برخی این عدد را 4/4 تریلیون دلار می دانند، در 10 سال اخیر که رویکرد آمریکا به سوی افغانستان به بهانه از بین بردن سران القاعده کشیده شده است، تاکنون بیش از 3/2 تریلیون دلار تا 7/2 تریلیون دلار هزینه کرده است.

این ارقام البته با در نظر گرفتن برخی هزینه های عمومی که باید به آنها توجه شود، رو به رشد خواهد بود، مانند هزینه هایی که درباره تعهد طولانی مدت به مجروحان و کهنه سربازان و هزینه های جنگی از سال 2010 تا 2020 وجود خواهد داشت. این آمار البته شامل یک تریلیون دلار از سود این هزینه ها و میلیارد ها دلاری از هزینه هایی که نمی توان آنها را به شمارش درآورد ، نمی شود.

مطالعاتی که 20 دانشمند آمریکایی انجام داده اند، نشان می دهد که پرونده کشته ها و زخمی های این حملات همچنان مبهم است، از سوی دیگر تریلیون ها دلاری که در ده سال اخیر هزینه شده، فایده ای نداشته است، سناتور "باب کورکر" که نماینده جمهوری خواه ایالت تنسی است، معتقد است که 19 نفر از اعضای القاعده با صرف هزینه ای بالغ بر 400 الی 500 هزار دلار در حملات 11 سپتامبر 2995 نفر را کشتند و باعث خسار های مادی به میزان 500 تا 1000 میلیارد دلار شدند، اما بعد از آن آمریکا سه جنگ را با عراق و افغانستان و القاعده آغاز کرد که از زمان آغاز این جنگ ها تاکنون به ازای هر کشته حملات 11 سپتامبر دست کم 73 نفر کشته شده اند، حال باید دید که آیا تمام این اتفاقات ارزشش را داشته است یا نه؟
عقب نشینی آمریکا از عراق باعث افزایش نفوذ ایران می شود

این مقاله همچنین در بخش دیگری به فرا رسیدن زمان عقب نشینی آمریکا از عراق اشاره کرده و این سوال را مطرح می کند که آیا این عقب نشینی به افزایش نفوذ ایران در منطقه خواهد انجامید یا اینکه عراق را در آتش ناامنی های سیاسی قرار خواهد داد که از مرزهای لبنان سوریه و اسرائیل آغاز می شود؟

آلان کوربا موسس مرکز ملی "بررسی نگرانی ها" اخیر درمقاله ای به بررسی سناریوهای بعد از عقب نشینی آمریکا از عراق پرداخته و مدعی شد که این کشور در آستانه پذیرش یکی از این سه سناریو قرار خواهد داشت، این سناریوها به ادعای این سایت آمریکایی شامل تجزیه، ایجاد دیکتاتوری جدید در این کشور یا تبدیل شدن به دولتی وابسته به ایران خواهد بود، این مقاله حمله به عراق در سال 2003 را موفقیتی بزرگ دانست، ولی تاکید کرد که مصیبت از آنجایی شروع شد که هیچ طرحی برای دوره بعد از اشغال عراق چیده نشده بود و آمریکا نیروهای کافی را برای تعامل با ناامنی های بعد از اشغال این کشور نداشت. از سوی دیگر در این کشور نیز مانند سایر کشورهای خاورمیانه همه چیز به ارتباطات قبیله ای و دینی بستگی دارد، هنگامی که ما بخواهیم صادرات نفتی و درآمدهای آن را در این کشور مورد توجه قرار دهیم، درگیری های شیعه و سنی شروع میشود و از سوی دیگر کردها نیز به دنبال مقابله با تمام کسانی هستند که روی خاک آنها دست گذاشته اند.

این گزارش البته سعی می کند تا آمریکا را عاملی برای ایجاد توازن در عراق بداند و مدعی شود که با وجود انجام انتخابات پارلمانی و وجود مجلس نمایندگان و دولت در کشور، این نوری المالکی است که وزارتخانه های دفاع و کشور و امنیت داخلی را در اختیار دارد، این گزارش به صورت تلویحی مدعی می شود که نوری المالکی توان کافی برای تسلط بر کشور را در اختیار ندارد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 156

Trending Articles