سناریوی رسانههای غربی برای جلوگیری از مشارکت حداکثری در انتخابات
شبکههای ماهورهای در نظر دارند در استانه انتخابات مجلس با سیاهنمایی اقتصادی و اجتماعی در ایران ، فضای سیاسی ایران را به نفع خود مصادره کنند.
چندی است که شبکه فارسی زبان و انگلیسی "من و تو" به صورت منسجمی روی بحثهای سیاسی متمرکز شده است و دیگر مثل گذشته ماهیت سرگرمساز و غیر سیاسی ندارد به گونهای که این شبکه در تلاش است با تولید برنامههای مختلف سیاسی در آستانه انتخاب مجلس ایران اهداف خاصی را پیگیری کند. اهدافی که از قرار معلوم کاملا هم سو با سیاستهای دولتهای غربی علی الخصوص انگلستان است. در واقع شبکه "من و تو"در این مدت در تلاش است تا با تولید برنامههای گوناگون بر اساس ایدههای جدید، فضای سیاسی ایران را به نفع خود مصادره کند.
برنامه "اتاق خبر"شبکه من و تو که تلاش دارد خارج از چهارچوب رسمی خبری و به سبک محاورههای روزمره اخبار را به بیننده منتقل کند، یکی از برنامههای سیاسی این شبکه است که طبق سیاستهای دولت انگلستان در هر برهه زمانی روی موضوع خاصی تمرکز میکند و تمام اخبار خود را به آن سمت سوق میدهد.
طبق رصدهای انجام شده در روزهای گذشته محورهای برنامه اتاق خبر شبکه منوتو بر مسائل انتخاباتی ایران تمرکز پیدا کرده است. این برنامه با استقاده از تاکتیکهای مختلف رسانهای-روانی به دنبال این است که از مشارکت حداکثری جلوگیری کند.
خبررسانی یا شایعه پراکنی ودروغ سازی!
تمرکز بر مسائل اقتصادی ایران مهمترین موضوعی است که اتاق خبر این شبکه به آن پرداخته تا از طریق القای اخبار غیر واقع و سیاه نماییهای اقتصادی به خواسته خود که همان ایجاد ناامیدی در افکار عمومی است، برسد.
تمام مجریان برنامه اتاق خبر، اخبار ایران را به صورت غرض ورزانهای میگویند و نظرات سیاسی خود را در لابه لای اخبار به بیننده منتقل میکنند. همچنین بازی با آمار و آمار سازی از دیگر تکنیکهایی است که آنها برای بازی با ذهن بیننده از آن بهره میبردند. بهگونهای که دائما با آمارها بازی کرده و هر روز خبرهای بسیار سیاهی از آمار اقتصادی ایران به مخاطب ارائه میدهند. اما در این میان با نگاهی به نزدیک بودن انتخابات در ایران متوجه میشویم که چرا که این برنامه تا به این حد بر مسائل اقتصادی تمرکز کرده است.
تئوریسینهای رسانهای غرب که کنترل شدیدی برای شبکه های فارسی زبان آن سوی آبها دارند به خوبی میدانند که جنگ روانی وایجاد یاس و نا امیدی میتواند روی مشارکت مردم تاثیر بگذارد و همین موضوع باعث شده که آنها دقیقا خط وخطوط این جنگ روانی را به این شبکه ها ابلاغ کنند.
آنها در واقع دائما تلاش میکنند با تکرار آمارهای سیاه اقتصادی به صورت روتین و روزانه، بیننده را تحت تاثیر قرار دهند تا با ایجاد موجهای منفی بین مردم و حکومت فاصله بیاندازند. موضوعی که دقیقا در برنامه اتاق خبر من وتو به عینه دیده می شود و این برنامه با استفاده از همین استرتژیک هر روزه، تلاش میکند تا در ذهن بیننده بحران تازه ای ایجاد کند. بحرانی که از لحاظ روانشناسانه می تواند به تدریج برای بیننده ملال آور وخسته کننده باشد ودرنهایت او را به واکنش وا دارد.
خبرهای زنجیرهای برای ایجاد بحران ذهنی کاذب
از سوی دیگر تلاش های اتاق خبر من و تو برای ایجاد جنگ روانی با پیش زمینه سیاه نمایی اقتصادی آنقدر جدی است که این شبکه گاهی اوقات دراین زمینه به خبر سازی می پردازد ودر همین راستا خبرهایی را به بیننده القا می کند که اصلا وجود خارجی ندارد. مصداق بارز این موضوع را می توان در خبرهای مربوط به اعتصاب دید که این برنامه هر روز آنها را منتشر می کند.
هر چند که رویکرد اتاق خبر؛ (دروغ سازی وشایعه پراکنی) کاملا غیر حرفهای و به دور از عرف رسانه است اما در حال حاضر آنها از آن به شدت استفاده میکنند. به صورتی که هر شب در این برنامه، خبرهایی از اعتصاب و تجمع در یک جای ایران منتشر می شود. این هجمه آنقدر با فشار و تکرار همراه شده که گویی این خبرها حقیقت دارد. در حالیکه در اکثر مواقع خبرهای مربوط به اعتصابی که توسط این برنامه منتشر می شود اصلا صحت خارجی ندارد و تنها خبرسازی است.
باید دقت داشت که بدنبال انتشار همین خبرهای اعتصاب اقتصادی، اهداف روانی پنهان شدهای وجود دارد که می توان به ایجاد تنشهای ذهنی وآشفتگیهای فکری برای مخاطب ایرانی اشاره کرد. از سوی دیگر این موضوع حتی میتواند باعث شود که افراد ناآگاه در جامعه تحت تاثیر قرار بگیرند و این خبرهای کذب را باور کنند،که دراین صورت باید گفت که چنین برنامه هایی به اهداف جنگ روانی خود نزدیک شده اند.
همچنین از این مسئله نباید چشم پوشی کرد که در برنامه اتاق خبر من وتو تلاش میشود تا با جنگ روانی زمینه بحران در ایران فراهم شود؛ چرا که تمام مجریان این برنامه که محوریت برنامه در دست آنها قرار گرفته است، دائما خبرهای مربوط به آمار بیکارشدگان را تکرار میکنند تا بینندهای که مشغول زندگی عادی خود است دچار این توهم شود که او هم درآستانه بیکاری است. باید دقت کرد که ایجاد چنین بحرانهای ذهنی از دیگر مواردی است که از سوی این شبکه به شدت دنبال می شود تا اعصاب مخاطب خود را به هم ریخته و او را وادار به واکنش کاذب در برابر جامعه کند.
خبرهای سیاه اجتماعی و بیاعتمادی روی فرکانس اتاق خبر
در کنار مسائل اقتصادی، برنامه اتاق خبر شبکه من و تو روی مسائل اجتماعی ایران هم تمرکز خاصی دارد؛ به نوعی که این برنامه تلاش میکند با تحلیلهای هدفمند وآمارسازیهای دروغ درباره مسائل اجتماعی ایران، فضا را به شدت سیاه نشان دهد و جامعه ایران را جامعه ای درآستانه فروپاشی به نمایش بگذارد و برای تحقق این موضوع دائما از کدهای خبری دروغ بهره میگیرد تا بینده دراین باره مجاب شود.
به عنوان مثال دائما روی آمارهای مربوط به طلاق واعتیاد درایران مانور می دهد و با بالا و پایین کردن و تکرار دائم آنها روی اعصاب بیننده سیگنالهایی می فرستند که جز آشفتگی فکری وتحت فشار قرار دادن او حاصلی ندارد. این درحالی است که تخریب وجهه و چهره مسئولین از دیگر مواردی است که به شدت از سوی برنامه هایی این چنینی دنبال میشود. دلیل این تخریب هم، پیروی این شبکه از استراتژی ایجاد بدبینی در بیننده است، به نوعی که بیننده به مسئولان خود بیاعتماد شود.
در این بین با نگاهی به تمام این مسائل و موضوعاتی که این شبکه مانند دیگر شبکه های غربی برآنها تمرکز دارد متوجه می شویم که اینها هر کدام پازلی از جنگ روانی است که در آستانه انتخابات ایران، هدف خاصی را دنبال می کنند؛ چرا که ایجاد آشفتگیهای ذهنی و بحرانهای فکری برای بیننده و بدبینی او نسبت به جامعهاش و همچنین ایجاد جو بیاعتمادی نسبت به مسئولین، همه و همه در راستای ایجاد فضای ناامیدی است که این شبکه ها به دنبال آن هستند.
درواقع آنان به خوبی می دانند در صورت تحقق این موضوع می توانند در میزان مشارکت تاثیر گذار باشند.همچنین نکته ای که بیش از همه این مسائل مهم است و به نوعی به رسانه ها و دستگاههای مسئول در جامعه ما مربوط می شود بحث جدی گرفتن این جنگ روانی میباشد. باید توجه داشت که در جنگ روانی همیشه جبههای پیروزی است که اولا با برنامه ریزی پیش برود ودر مرحله بعدی به فکر تک و پاتک وخنثی کردن توطئه ها باشد.
از سوی دیگر با نگاهی به پازلهای جنگ روانی میتوان به عمق تلاش این ابزارها یعنی شبکههای ماهوارهای برای ایجاد شکافهای اجتماعی وسیاسی در جامعه ایران پی برد. چرا که ایجاد شکاف اجتماعی میان مردم و ایجاد شکاف سیاسی میان مردم وحکومت برای هر ملتی می تواند پاشنه آشیل باشد و به همین علت هم آنان روی این مسئله تمرکز کرده اند.
به هر حال برنامه اتاق خبر من وتو تنها بخشی از پروپاگاندای سیاهی است که شبکه های غربی درآستانه انتخابات علیه ایران به راه انداختهاند، اما همین بخش کوچک هم باید جدی گرفته شود و با فکر وبرنامه ریزی پاسخی مناسب برای اتهام های آن در نظر گرفت.
منبع: سپاه عاشورا