وظایف نامزدهای انتخاباتی در بیانات مقام معظم رهبری
*** ترجیح مصالح نظام بر مصالح حزبی و جناحی
در انتخابات باید منافع نظام، منافع کشور، مصالح کشور بر مصالح حزبی و جناحی و شخصی و امثال اینها ترجیح داده شود و نظرات، نظرات شفاف و روشنی باشد؛ معلوم باشد که چه می خواهند. اگر چنانچه یک چنین انتخاباتی انجام بگیرد، این بلاشک به نفع نظام، به نفع پیشرفت کشور و به نفع مردم خواهد بود؛ نظام را زنده و با نشاط نگه می دارد و پیش می برد.
بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری 4 / 12 / 1388
*** قصد خدمت، نه قدرت طلبی و جمع ثروت
کسانی هم که وارد عرصه انتخابات می شوند، باید یک تقیداتی، تعهداتی داشته باشند. این، خطاب به همه کسانی است که به عنوان نامزد وارد عرصه انتخابات می شوند. نامزد انتخابات باید با قصد خدمت وارد شود. اگر با قصد قدرت طلبی و جمع کردن پول و مسائل گوناگون و انگیزه های ناسالم دیگر وارد شود، به کشور خدمت نمی کند. نامزد انتخابات باید با انگیزه خدمت وارد شود؛ این را باید تشخیص داد، باید فهمید، باید حدس زد. اگر چنانچه نامزدها به مراکز ثروت و قدرت متصل شوند، کار خراب می شود.
بیانات در دیدار مردم قم به مناسب سالروز 19 دی 19 / 10 / 1390
*** انتخابات، مسابقه ای برای خدمت کردن باشد
انتخابات در کشور ما باید مسابقه ای برای خدمت باشد، نه مسابقه ای برای کسب قدرت. انتخابات اسلامی این گونه است. در منطق اسلامی، قدرت و عزت و آبرو و خوشنامی و امکانات، فقط و فقط برای خدمت به مردم و حرکت دادن خود و جامعه و کشور در راه نظام مقدس اسلامی و رسیدن به آرمانهای بلندی است که انسانها نیازمند آنند. این مسند، مسابقه برای خدمت و زحمت کشی است. هرکس که آماده است تا بیش از دیگران زحمت بکشد و توقعی را که مسوولان کشورای دیگر از مقام و موقعیت خود دارند ، نداشته باشد ، داخل این میدان شود. بنابراین داوطلبان بدانند که این راه، راه خدمت است؛ مسابقه و رقابت در این راه هم رقابت برای خدمت کردن هرچه بیشتر است.
بیانات در جمع کثیری از مردم استان گیلان 11 / 2 / 1380
آن کسانی که خود را برای نامزدی آماده کرده اند، نیت خود را ، نیت خدایی کنند و برای خدمت مردم بیایند. این ملت به نماینده ای احتیاج دارد که این کار را برای انجام خدمت برگزیده است. آن کسی که این صندلی و این پست و این برگزیدگی را برای نان و نام و مقاصد سیاسی خود دنبال می کند، به درد این مردم نمی خورد.
بیانات در خطبه های نماز عید سعید فطر 18 / 10 / 1378
*** پرهیز از تخریب یکدیگر، ارائه آمارهای سست و نادیده گرفتن ارزش های نظام در تبلیغات
نامزدها در تبلیغاتشان ارزش های نظام را ندیده نگیرند؛ همدیگر را تخریب نکنند و از دادن آمارهای سست بپرهیزند. اگر قرار شد به مردم آماری بگویند و حرفی بزنند، آمارهای دقیق ارائه کنند. با مردم با کمال صداقت حرف بزنند؛ هرچه عقیده شان هست، به مردم بگویند. اگر بخواهند در دل مردم اثر بگذارند، این صداقت بیشتر در دل مردم اثر می گذارد. آن چیزی که حقیقتا ً عقیده و نیت آنهاست، آن را به مردم بگویند؛ اختیار با مردم است که چیزی را انتخاب کنند.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 28 / 2 / 1380
*** پرهیز از وعده های دروغین و خدشه دار کردن وحدت ملی
نامزدهای انتخابات وحدت ملی را خدشه دار نکنند. طوری نباشد که به خاطر جذب یک دسته یا یک گروه، حرفی بزنند که وحدت ملی خدشه دار شود. وعده هایی که معلوم است نمی توانند به آنها عمل کنند، به مردم ندهند. آنچه در چارچوب قانون اساسی است و امکانات مملکت از امکان ِ آن حکایت می کند، آن را به مردم بگویند. بله، به مردم قول بدهند که اگر رای آورند، با همه قوا و قدرت ِ خودشان و با اتکال به خدا و با اتکای به مردم، مدیریت عالی و کلان کشور را در دست می گیرند و پیش می برند. با قوت این ماموریت را به دست بگیرند و پیش بروند و در هیچ جا ضعف نشان ندهند. تبلیغات پرخرج هم نکنند.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 28 / 2 / 1380
*** بیان حرف های واقعی در تبلیغات و پرهیز از اسراف
من از نامزدهای انتخاباتی خواهش می کنم در تبلیغات، حرف های واقعی بزنند و کارهایی که می توانند انجام دهند و آنچه واقعا عقیده شان هست، آن را به مردم بگویند. مردم را آزاد بگذارند تا هرکس را خواستند، انتخاب کنند. در این تبلیغات، خرج و اسراف هم نشود. بنده گمان می کنم اگر کسی برای خدا از اسراف در تبلیغات و کارهای ناباب اجتناب کرد، خدای متعال به او کمک خواهد کرد و او را در مقصودی که دارد، موفق خواهد گرداند.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 24 / 11 / 1382
*** پرهیز از سخنان و تبلیغات اختلاف برانگیز
همه باید در حرف ها و تبلیغات انتخاباتشان، قبل و بعد از آن، در مجلس و در جاهای دیگر، حرفی نزنند که مردم، ما بین خودشان احساس دوگانگی کنند و بین مردم اختلاف بوجود آید. خدای ناخواسته، اگر اختلافی بوجود آید، این ملت شُل خواهد شد. علت این که ما توانسته ایم تا به حال محکم بایستیم، همین اتحاد و اتفاق شماست. هرچه بیشتر و محکمتر باشد، مانیز در مقابل دشمنان شما می توانیم محکمتر بایستیم.
بیانات در دیدار با مردم مشهد 4 / 1 / 1375
*** خارج نشدن از جاده انصاف در رقابت ها
مبادا نامزدها در اثنای فعالیت های انتخاباتی خودشان جوری رفتار کنند و حرفی بزنند که دشمن را به طمع بیندازند. رقابتها را منصفانه کنند، حرف ها را منصفانه کنند، از جاده انصاف خارج نشوند. خوب، به طور طبیعی هر نامزدی حرفی دارد و حرف مقابل خود را رد می کند؛ این رد و ایراد فی نفسه اشکالی ندارد؛ اما مشروط براینکه تویش بی انصافی نباشد، کتمان حقیقت نباشد.
بیانات در دیدار با مردم مشهد 1 / 1 / 1388
*** پرهیز از اثبات خود با نفی دیگری
خود نامزدهای محترم هم مراقب باشند. نمی پسندد انسان که ببیند یک نامزدی، چه در نطقهای تبلیغاتی، چه در سخنرانی، چه در تلویزیون، چه در غیر تلویزیون، برای اثبات خود متوسل بشود به نفی آن دیگری، آن هم با یک استدلال های گوناگون؛ به نظر من این درست نیست.
بیانات در بیستمین سالگرد رحلت امام خمینی ره 14 / 3 / 1388
*** پرهیز از تخریب اذهان عمومی
نامزدهای محترم سعی کنند با انصاف عمل کنند. اثبات و نفیشان با توجه به حق و صدق باشد. چیزهایی را که انسان می شنود، باور نمی کند که از زبان نامزدها و آن کسانی که این دنبال این مسئولیت ها هستند، از روی صدق و صفا خارج شده باشد. گاهی انسان حرف های عجیب و نسبت های عجیبی می شنود. این حرف ها مردم را نگران می کند؛ کسی را هم به گوینده ی این حرف ها دلبسته و علاقمند نمی کند! نامزدهای محترم توجه داشته باشند: اذهان عمومی را تخریب نکنند. این همه نسبت خلاف دادن به این و آن، تخریب کننده اذهان مردم است؛ واقعیت هم ندارد؛ خلاف واقع هم هست.
بیانات در جمع مردم استان کردستان در میدان آزادی سنندج 22 / 2 / 1388
بناب ثارالله: وظایف "نامزدهای انتخاباتی" در بیانات امام خامنه ای:
ترجیح مصالح نظام بر مصالح حزبی و جناحی / قصد خدمت، نه قدرت طلبی و جمع ثروت / انتخابات، مسابقه ای برای خدمت کردن / پرهیز از وعده های دروغین و خدشه دار کردن وحدت ملی / بیان حرف های واقعی در تبلیغات و پرهیز از اسراف / پرهیز از سخنان و تبلیغات اختلاف برانگیز / خارج نشدن از جاده انصاف در رقابت ها / پرهیز از اثبات خود با نفی دیگری / پرهیز از تخریب اذهان عمومی