بناب ثارالله: گزیده بیانات امام خامنه ای در اهمیت شرکت آحاد مردم در انتخابات
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 7 / 1 / 1371
***آحاد ملت ما باید بدانند آنچه بکارند، می دروند. بعضی ممکن است در رای گیری شرکت نکنند؛ بعد بگویند چرا فلان کار نشد. شما باید شرکت می کردید و آن کسی را که فکر می کنید می توانید این کار را انجام دهد و می پسندید، انتخاب می کردید تا آنطور که می خواهید بشود. نمی شود ما در انتخابات شرکت نکنیم؛ بعد نتیجه ی انتخابات احیانا آنطور که ما می پسندیم نشود؛ سپس بگوییم چرا نشد! بله، وقتی انسان شرکت نکند همین است. همه باید شرکت کنند؛ این یک وظیفه است؛ هم وظیفه اسلامی است، هم وظیفه میهنی و ملی است و حفظ عزت و شوکت کشور به این وابسته است، هم وظیفه سیاسی است- کسانی که فهم و تشخیص سیاسی دارند، وظیفه دارد وارد شوند - هم وظیفه اخلاقی است؛ حقوق مردم اقتضاء می کند که در این میدان وارد شوند. کارهایی که باید در این کشور انجام گیرد، اقتضاء می کند که انسان در این میدان وارد شود. انتخابات را مغتنم بشمارید و قدر بدانید و در آن شرکت کنید؛ حادثه بسیار مهمی است.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 28 / 2 / 1380
*** شرکت و حضور در انتخابات برای مردم، هم یک فریضه سیاسی است، هم یک فریضه دینی است. این مثل این است که یک انسانی بدن خودش را با ویتامین و با غذاهای مقوی تقویت کند؛ وقتی بدن تقویت شد، میکروبها دیگر نمی توانند در او نفوذ کنند؛ دشمنی هم اگر حمله کرد، می تواند از خودش دفاع کند. این، مهم ترین مسئله در باب انتخابات است؛ یعنی حضور مردم.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم 22 / 12 / 1386
*** آنچه در انتخابات بسیار مهم است ، حضور عمومی مردم است؛ همه باید در انتخابات شرکت کنند؛ این یک وظیفه ملی است؛ این چیزی نیست که با بودن دولت، دولتهای مختلف ، روی کار بودن جریان های مختلف، جناح های مختلف ، تغییر بپذیرد. انتخابات یک فریضه است؛ همه باید شرکت کنند؛ همه باید خود را موظف بدانند برای اینکه در انتخابات شرکت کنند.
بیانات در دیدار جمعی از پرسنل و فرماندهان نیروی هوایی ارتش 19 / 11 / 1386
*** در حوزه هایی که نتایج کامل انتخابات به مرحله دوم کشیده شده، مردم هنوز تکلیف الهی و سیاسی شرکت در انتخابات را به طور کامل ادا نکرده اند. شرکت در مرحله دوم انتخابات، واجب شرعی و سیاسی است و آحاد مردم عزیز در این حوزه ها، در روز موعود باید به مراکز رای گیری هجوم برده، آرای خود را به صندوق های رای بریزند و دشمنان اسلام و مسلمین را، یکسره مایوس نمایند.
پیام به ملت پس از مرحله ی اول انتخابات مجلس شورای اسلامی 27 / 1 / 1371
*** یکی از پایه های اقتدار ملی همین است که مردم پای صندوق های رای بروند و رای بدهند و رئیس جمهور را انتخاب کنند. البته سلایق مردم مختلف است؛ نامزدها هم متعددند؛ هرکدام از آنها هم سلیقه و نظری دارند و مردم هم به یک نفر رای می دهند؛ این مساله بعدی است. مساله ی اول این است که همه در این آزمون عمومی ملت ایران شرکت کنند و نشان دهند که ملت ایران زنده است و به سرنوشت کشورش علاقه دارد.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 28 / 2 / 1390
*** هم حق و هم تکلیق مردم است که بیایند و سرنوشت کشورشان را به دست خودشان معین کنند؛ زیرا که کشور متعلق به مردم است. مردم باید بیایند و با انتخاب صحیح و آزادانه قانونگذارشان را در قوه مقننه معین کنند؛ مجریان خودشان را با ترتیبی که در قانون معین شده است معین کنند. این حق مردم است و متعلق به آنهاست؛ اما تکلیف هم هست. این طور نیست که یکی بگوید من نمی خواهم از این حقم استفاده کنم؛ نه، سرنوشت نظام بسته ی به احقاق و استقاذ این حق است؛ این تکلیف است؛ همه باید شرکت کنند.... گاهی یک رای هم موثر است؛ هیچکس نگوید رای من ِ تنها چه تاثیری دارد. گاهی یک رای یا چند رای، در سرنوشت یک کشور اثر می گذارد. شما می توانید با رای دادن خودتان، شخص مومن ِ صالح را به مجلس بفرستید. آن کسی که به مجلس رفت، در هنگامه ی حساس - آنجایی که رای یک نماینده می تواند سرنوشت کشور یا یک قشر، یا سرنوشت اقتصاد را معین کند - رای او کارساز خواهد بود. لذا هیچ وقت کسی نگوید که رای من چه تاثیری دارد.
بیانات در دیدار کارگزاران حج 26 / 11 / 1378
شرکت در انتخابات بعنوان تکلیف شرعی و عقلی
من - طبق معمول - درخواستم از مردم این است که از همین آغاز وقت و از اول صبح، پای صندوق های رای بروند. همه بروند ، همه رای بدهند، طبق تشخیص خودشان عمل کنند و سهم خودشان را در اداره کشور و در تعیین مدیریت عالی اجرایی کشور به عهده بگیرند. این یک حق و در عین حال یک تکلیف است. حق آحاد مردم ماست که نظر بدهند؛ تکلیف آن ها هم همین است. به اعتقاد من، این هم تکلیف شرعی و هم تکلیف عقلی است که این کار را انجام بدهند.
مصاحبه پس از شرکت در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 22 / 3 / 1388
هرکسی به استحکام این نظام علاقه مند است، هرکه به اسلام علاقه مند است، هرکه به ملت ایران علاقه مند است، برای او عقلا و شرعا واجب است که در این انتخابات شرکت کند.
بیانات در بیستمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) 14 / 3 / 1388
قصد قربت در انتخاب و رای
همه چیز در این نظام الهی باید از راه تقرب به پروردگار و قصد قربت حل شود. رای هم که می دهید، انتخاب هم که می کنید، برای خدا باشد. انتخاب هم که می شوید، باز مسئله عمل به تکلیف خدایی است. بنده هم که اینجا حرف می زنم، باید بعنوان تکلیف خدایی حرف بزنم. آن کسانی هم که به مردم ، نامزد انتخاباتی معرفی می کنند،آن ها هم باید برای رضای الهی و مصالح کشور این اقدام را انجام دهند.
بیانات در خطبه های نماز جمعه 20 / 11 / 1374
توصیه همیشگی ما این است که رای دهنده ، اسم کسی را به خاطر بسپارد که وقتی خواست آن اسم را در برگه رای بنویسد قصد قربت کند. واقعا قصد انتخاب کسی را داشته باشد که بشود او را برای خدا و دین به مجلس فرستاد. این مساله اهمیت دارد. در اینجا دیگر ملاحظات و رودربایستیها را باید کنار بگذارند. باید ببینند که خدای متعال را چه کاری راضی می کند. چون مجلس مهم است و مساله ی مجلس ، مساله کوچکی نیست؛ سرنوشت ملت است.
مصاحبه در مراسم رای گیری دومین مرحله از پنجمین دوره انتخابات مجلس 31 / 1 / 1375
حضوری آگاهانه و محققانه در انتخابات
همه کسانی که در مقابل اسلام و آینده این کشور احساس مسئولیت می کنند، وظیفه دارند که در این آزمایش الهی شرکت کنند. البته این حضور باید آگاهانه و از روی تحقیق و با به دست آوردن حجت بین خود و خدا باشد. کسی که رای می دهد و فردی را انتخاب می کند، باید بر طبق تشخیص باشد. این تشخیص را به دست آورید و ان شاا... با قاطعیت در این آزمایش الهی شرکت کنید.
بیانات در اجتماع زائران مرقد مطهر امام خمینی (ره) 14 / 3 / 1380
جلوگیری از سوء استفاده تبلیغاتی دشمن با شرکت در انتخابات
ملت ما، باید امکان سوء استفاده های تبلیغاتی را به دست دشمنان ندهد. دشمنان می خواهند ما در انتخابات شرکت نکنیم؛ دشمنان می خواهند که ما انتخاباتمان چشمگیر نباشد؛ دشمنان می خواهند چنین وانمود کنند که ملت، رغبتی به انتخابات و به کارهای مربوط به مجلس و مسائل اساسی نظام ندارد. شما باید این را تخطئه کنید و باید شرکت کنید.
مصاحبه در پایان بازدید از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 17 / 2 / 1371
تلاش برای شناخت و انتخاب اصلح و تحصیل حجت شرعی
ملت باید تلاش خود را بکند، باید زحمت بکشد و دنبال اصلح بگردد. من مکرر عرض کرده ام که مساله ، مساله ی دین و خدا و ادای تکلیف است. همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهی است ، انتخاب اصلح هم یک تکلیف الهی است . قبلا هم گفتیم که تفاضل ولو کم باشد، در این قضیه بسیار است. باید بگردید ، بین خودتان و خدا حجت پیدا کنید؛ یعنی بتوانید از راهی بروید که اگر خدای متعال پرسید شما به چه دلیل به این فرد رای دادید ، بتوانید بگویید به این دلیل. بین خودتان و خدا، دلیل و حجتی فراهم کنید و بعد با خیال راحت بروید رای بدهید. مردم باید این کار را بکنند و ماهم از خدا می خواهیم و دعا و آرزو می کنیم که خدای متعال دلهای مردم را به سمت نامزد اصلح - آ» که واقعا صلاحیتش بیشتر است - هدایت کند.
بیانات در دیدار خانواده های معظم اسرا و مفقودان جنگ تحمیلی 31 / 2 / 1376
مردم هم بایستی بگردند ... بعنوان یک وظیفه شرعی و اخلاقی ، نامزدهایی را پیدا کنند که وقتی در محضر خدا از آنها سوال می شود که چرا تو این آقا یا خانم را به قوه مقننه فرستادی، بتواند جواب بدهد و بگوید برای این مصلحت. انتخابات وظیفه است. انتخابات یک کار بزرگ و یک اقدام شرعی و یک اقدام خدایی است؛ بگردید آدمهای مناسب را برای این کار مهم پیدا کنید.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم 13 / 11 / 1378
مردم بایستی افراد شایسته را بشناسند و انتخاب کنند. چنانچه افرادی را نمی شناسند، از راهنمایی انسانهای مومن و مطمئنی استفاده کنند که معرفی آنها برای انسان حجت شرعی باشد، دنبال حجت شرعی باشید. دنبال این باشید که اگر خدای متعال پرسید زید را چرا برای مجلس خبرگان انتخاب کردید، شما بگویید این زید را فلان کسی که می دانستیم مردم وارد و مطمئن و امینی هستند، معرفی کرده بودند؛ پیش خدا حجت داشته باشید.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم 22 / 9 / 1385
تلاش و تفحص خودتان را بکنید، اصلح را بیابید و آن کسی را که فکر می کردید اصلح است و بین خودتان و خدا حجت تمام شد، به او رای بدهید و خاطر جمع باشید که تکلیفتان را انجام داده اید. این ، آن چیزی است که همه باید به آن توجه کنند.
بیانات در دیدار خانواده های معظم اسرا و مفقودان جنگ تحمیلی 31 / 2 / 1376
مردم هم نگاه کنند و اصلح را انتخاب کنند ... بعضی ها در شناخت اصلح دچار وسواس و دغدغه زیاد می شوند. شما تلاش خود را بکنید؛ مشورت خود را بکنید؛ از کسانی که فکر می کنید می توانند شما را راهنمایی کنند، راهنمایی بخواهید. به هر نتیجه ای که رسیدید عمل کنید و رای بدهید؛ اجر شما را خدای متعال خواهد داد. ما ماموریم که به آنچه می فهمیم و به آنچه تکلیف الهی تشخیص می دهیم ، عمل کنیم؛ مطابق با واقع باشد یا نباشد، اجر ما محفوظ است. اجر کسی که عامل به تکلیف است، پیش خدای متعال محفوظ است.
بیانات در دیدار خانواده های شهدا 3 / 3 / 1384
مردم تحقیق و مطالعه کنند؛ از روی احساس وظیفه به پای صندوق های رای بروند و از روی احساس وظیفه، نام کسانی را که گزینش کرده اند ، به صندوق های رای بیندازند. مجلس، اینگونه درست می شود و سپس دولت بوجود می آید و به پیش می رود. این امتحان بزرگ و کار مهمی است.
بیانات در دانشکده افسری 16 / 12 / 1374
توصیه من به مردم، چه در این انتخابات و چه در انتخابت های دیگر همیشه این بوده و هست که سعی کنند به معنای حقیقی کلمه گزینش کنند. یعنی کسانی را که مورد اعتمادشان هستند و کسانی را که می دانند در صورت انتخاب شدن، وظایف نمایندگیشان را به درستی انجام خواهند داد، بشناسند و با رای خود آنها را به مناصبی که این انتخابات برای آن مناصب به وجود می آید منصوب کنند؛ چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات شوراها و چه در همه انتخاب ها.
مصاحبه در انتخابات دومین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا 8 / 12 / 1381
نباید دغدغه و وسوسه کرد. بعضی ها هستند که خیلی وسوسه می کنند - آیا این، آیا آن ؟ آیا این ، آیا آن؟ - آخرش هم یا مجبور می شوند به طاق جفت و استخاره متوسل شوند و یا اصلا از خیر رای دادن می گذرند. نه، انسان فکر می کند؛ به کسی می رسد و می گوید«:خدایا! نتیجه تحقیقات من این است. من طبق حجت درونی خود - که عقل و تفکر است - و بر اساس مشورتی که با دیگران داشته ام، رای می دهم. خدای متعال قبول می کند؛ ولو این تشخیص درست نباشد. بنابراین نباید وسوسه کرد.
بیانات در دیدار دانشجویان بسیجی 5 / 3 / 1384